A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Великовисторопська гімназія з дошкільним відділенням та початковою школою Лебединської міської ради

Заходи до 87-их роковин Голодомору в Україні

Дата: 27.11.2020 20:41
Кількість переглядів: 167

28 листопада, у четверту суботу місяця в Україні вшановують День пам'яті жертв голодоморів. До 87-их роковин Голодомору в Україні  у Великовисторопському НВК  проведено виховні години по класах. Також залучено учнів школи до вшанування пам'яті жертв Голодомору виконавчим комітетом села біля пам’ятного хреста.
  Нашим спільним обов'язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму, а також розповісти про причини, наслідки Голодомору та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму. Цьогорічні вшанування відбуваються в особливих умовах. Людським життям загрожує пандемія коронавірусної хвороби. Запроваджені карантинні заходи вносять обмеження у проведення масових меморіальних заходів. Але ця обставина не може перешкодити гідному вшануванню пам'яті жертв Голодомору.Кожен в Україні може долучитися до збереження пам’яті та правди про Голодомор:
- запалити свічку у вікні своєї домівки чи біля пам’ятного хреста або меморіалу у День пам'яті жертв голодоморів;
- записати свідчення від родичів-очевидців Голодомору та передати їх до музею (місцевого, краєзнавчого музею);
- віднайти старі світлини рідних людей;
- передати до музею артефакти 1920-30-х років (сорочки, рушники, предмети побуту, тощо).
Українців закликають долучитися до акції “Запали Свічку пам'яті”: 28 листопада, о 16:00 засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам'ять про мільйони замучених голодом українців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора